ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ Σύντομη περιγραφή των μεθόδων μου

  • Ενώ η ιατρική επιστήμη βοηθάει τον άνθρωπο ν’ αντιμετωπίσει τις ασθένειες, όλο και περισσότερο όμως αναγνωρίζεται η ανάγκη της χρήσης, είτε παράλληλα ή αυτόνομα, της Ψυχοθεραπείας για καλύτερα αποτελέσματα και τελική αποθεραπεία (θεραπεία).
  • Βρήκα την Somatic Experiencing χρήσιμη για Συναισθηματική Πρώτη Βοήθεια, μια εύκολη και ασφαλή διαδικασία που οι γιατροί μπορούν να χρησιμοποιήσουν επί τόπου, μερικές φορές για λίγα λεπτά για να κάνουν την διαφορά στη θεραπεία του ψυχικού τραύματος. Εφαρμόζεται παντού από ιατρούς, νοσοκόμες, αναισθησιολόγους ή ομάδες διάσωσης και συμβάλλει στο να μη δημιουργείται το δευτερεύον τραύμα. Μας βοηθάει να καταλάβουμε τα σύνδρομα τα οποία φαίνονται να έχουν οργανική αιτία αλλά στην πραγματικότητα συνδέονται με την δυσλειτουργία του Νευρικού Συστήματος.
  • Somatic Experiencing παρέχει έναν εξαίρετο εργαλείο για φυσικοθεραπευτές επιτρέποντας να χειριστούν ολιστικά το άτομο-πνεύμα, σώμα, ψυχή και περιβάλλον. SomaticExperiencingπαρέχει μια ασφαλή, φυσική και οργανική μέθοδο για να επιτευχθεί μια επιτυχής θεραπεία.
  • Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η λύση της διαμάχης δεν μπορεί να επιτευχθεί όταν τα έθνη είναι υπό την επίδραση του τραύματος. Εάν οι διπλωμάτες μπορούσαν να εκπαιδευτούν σε τεχνικές που θα βοηθούσαν να καταλάβουν καλύτερα το συλλογικό τραύμα, θα είχαμε την υπέροχη ευκαιρία να κατορθώσουμε και να βοηθήσουμε τα έθνη να συνέλθουν από τις διαμάχες.
  • Η Ψυχοθεραπεία και ο ειδικός στο τραύμα σου δίνουν την επιστημονική πληροφορία για να καταλάβεις γιατί μερικά δυσάρεστα συναισθήματα και σκέψεις απειλούν να σε καταβάλλουν. Παίρνεις πληροφορίες για να τα ξεπεράσεις. Πριν καλά-καλά το καταλάβεις αισθάνεσαι ήρεμος κι ευτυχισμένος, βλέποντας την φωτεινή πλευρά της ζωής.
  • Ο ρόλος της υγιούς συνειδητότητας είναι συχνά παραγνωρισμένος. Η ψυχοθεραπεία μας βοηθά σωστά να αναγνωρίσουμε. Μαθαίνουμε πως οι εσωτερικές θεραπευτικές δυνάμεις μπορούν να βοηθήσουν να ξεπεραστεί η τραυματική εμπειρία και τα συμπτώματα της. Δεν διαλέγουμε μεταξύ νου, σώματος και ψυχής. Η θεραπεία είναι εξισορρόπηση και των τριών.